Már külön is megvásárolható az eredeti Apple Nike+ szíj – teszt

Néhány hónapja már elérhetővé vált a Nike+ Apple Watch. Azóta az edzéshez, például az úszáshoz a Nike órát használom, így volt alkalmam többször is élesben tesztelni a Nike+ Apple szíjat. Nem véletlen lett kialakítva így ezt a sport szíj, sokkal kényelmesebb és kevésbé zavaró, ha edzés közben ezt használjuk, úszás után pedig sokkal gyorsabban megszárad, mint a sima sport változat. Nézzük meg közelebbről.

Nike+ Apple Watch szíj vs. Sport Apple Watch szíj

A két szíj között látható különbségek vannak, és főleg a Nike javára. Hosszúságra mindkettő ugyanakkora. Tehát az új szíj nem lett hosszabb a réginél, és természetesen itt is kapunk egy hosszabbat és egy rövidebbet. A lyukak száma viszont a Nike-nál több. Ez persze látható is, de ha közelebbről megnézzük, akkor bármelyik lyukat használhatjuk.
 
A Nike szíjon lévő “alap” lyukak ugyanott helyezkednek el, mint a sporton, tehát ha bevált nekünk a sporton lévő lyukak száma és elhelyezkedése, akkor ugyan azt fogjuk kapni a Nike-nál is. Ugyanakkor a Nike szorosabbra húzható, hiszen több lyukat kapunk, egészen pontosan öttel többet, de ebből három használható valójában. Ez jó hír, ha valakinek esetleg az eredeti sport szíjnál pont egy vagy kettő lyuk hiányzott ahhoz, hogy szorosabb legyen a szíj, tehát kisebb a csuklója.
 
Én egy fekete alapon szürke lyukas szíjat használok, aminél az összekapcsoló gomb nem ezüst színű, hanem matt fekete –ami szerintem picit jobban is néz ki.
Az elmúlt hónapok használata alatt azt vettem észre, hogy a szíj tényleg jobban lélegzik, kevésbé izzadok bele, mint a klasszikus sport változatnál, és úszás után is látványosan gyorsabban szárad meg. Tehát úszóknak ez egy kiváló választás lehet. A speciális, kiváló minőségű fluoroelasztomerből készült szíj sosem kapcsolódott ki, remekül tartotta magát még erős gyors- vagy pillangóúszásnál is.
Konklúzió
Összességében sportoláshoz tényleg ezt a szíjat ajánlom, ami most már külön is megvásárolható az Apple-nél, és nem csak a Nike+ órával. Az ára megegyezik a sport változattal: 17 990Ft.