Surface-gyilkost készít az Apple?

Egy friss kiszivárogtatás szerint egy új iPadet fog hamarosan bemutatni az Apple, ráadásul valóban egyedi lehet a maga nemében.

Már a sajtómeghívók is kimentek az Apple júniusi fejlesztői konferenciájára, arra az eseményre, amelyen általában egy sor új szoftver- és hardverújdonságot mutat be a tech-óriás. Egyre többet hallani arról, hogy az új termékek között egy iPad is lehet (a KGI-nél már tavaly augusztusban úgy tudták, új tableten dolgoznak Cupertinóban), s most a 9to5 Mac ezt meg is erősíti, méghozzá egy tokgyártó listájával, amelyben júniusi elérhetőséggel egy 10,5”-es iPad tűnik fel.
 
Sokan úgy vélik, egy olyan tabletről lehet szó, amelynek a kijelzője ugyan 10,5”, azonban a méretei megegyeznek a 9,72-es modell méreteivel. Ez pedig csak úgy képzelhető el, hogy az új eszköz gyakorlatilag keret nélküli lenne – ezzel nagyot villanthatna az Apple. Hallani még arról is, hogy mind a Home gombot, mind az ujjlenyomat-olvasót a kijelzőbe integrálnák, azonban sokkal valószínűbb, hogy ezeket az újításokat majd az új generációs iPhone-oknál vezetik be, már amennyiben valóban bevezetik.
 
Nem lehet nem észrevenni, hogy az Apple most a Surface-szel szemben indítana egy új tabletet, és most igen érdekes kérdés, hogy beelőz-e a Surface Pro 5 (a május végi sanghai rendezvényen), vagy inkább még dolgozni fog rajta a Microsoft. Ez utóbbi esetben az Apple nagyot szakíthatna egy újgenerációs, fejlett kijelzős tablettel. Az viszont a Microsoft-eszköz javára billenti a mérleget, hogy teljes Windows 10-et futtat, ami produktivitás szempontjából hasznosabb lehet, mint az iOS. Mindenesetre mindkét gyártó részéről izgalmas hetek elé nézünk.
 
Forrás: www.hvg.hu