Új Mac és iMac modellek kerültek regisztrálásra Eurázsiában

Már csak öt nap van hátra az Apple éves fejlesztői konferenciájáig, melynek keretei közt várhatóan új Mac számítógépeket mutatnak majd be.

A Consomac olyan orosz nyelvű szabványbejelentést talált az Eurázsiai Gazdasági Bizottság (Eurasian Economic Commission) adatbázisában, mely szerint legalább öt új, macOS Sierra-t futtató modell jelenik meg hamarosan. Az orosz törvények szerint ugyanis minden titkosítást vagy kriptográfiai eszközt tartalmazó terméket be kell jegyeztetni.
 
A készülékeket csak modellszámukkal tüntették fel, melyek A1289, A1347, A1418, A1419, és A1481. Előreláthatóan új 13 és 15 hüvelykes MacBook Pro, 12 hüvelykes MacBook és talán frissített MacBook Air modellekre számíthatunk. Ugyanakkor azt is érdemes megjegyezni, hogy a modellszámok eleje nem egyezik a jelenlegi MacBookokéval, így az Apple bejelentéséig nem tudunk biztosat.
A modellszámok tartalék Mac alkatrészek mellett feltételezhetően egy új vezeték nélküli billentyűzetet (A1843), és a régóta pletykák tárgyát képző új iPad Pro modellt is takarnak.
Az Apple online áruházában a most hétfőn leadott MacBook Pro rendelések csak június 6-8 között kerülnek kézbesítésre az Egyesült Államokban, ami azt sugallja, hogy az Apple a WWDC közeledtével még az új Mac modellek bemutatása előtt szeretné lecserélni a készletet. Az új modellek valószínűleg csak belső újításokat kapnak, például az Intel Kraby Lake processzorát.
A MacBook Pro utoljára 2016 októberében lett frissítve 527 nap után. Ezzel szemben, ha június ötödikén bemutatják az új modellt, csak 220 nap fog eltelni a két generáció között az átlagos 320 naphoz képest.